آخرین اخبار

بانک‌ها ریشه اصلی بحران اقتصادی و گرانی مسکن در کشورند/ تنها راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی است

دبیر انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی هرمزگان گفت: ما اکنون بیش از تحریم‌های خارجی، با نوعی از تحریم‌ در داخل مواجهیم که بانک‌ها بر علیه تولیدکنندگان ما به راه انداخته‌اند.
اشتراک گذاری
۲۹ آذر ۱۴۰۲
کد مطلب : 232

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمدرضا وجدان حقیقی دبیر انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی هرمزگان امروز در نشست مجازی بررسی چالش‌های اقتصادی فراروی کشور با موضوع رشد دانش اقتصادی جامعه به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های جدید در این بخش به بیان نکات مهمی پرداخته که برگزیده‌ای از آن در ادامه می‌آید.

** اکنون در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم که رهبری معظم انقلاب اسلامی نیز بارها نسبت به آن هشدار داده بودند. در این مقطع دارای مشکلات اقتصادی هستیم که البته فرصت‌هایی را نیز در درون خود به همراه دارد.

** مسأله اقتصاد مقاومتی، دانش تبدیل تهدید به فرصت است. این رویکرد به منظور کنار زدن تحریم‌ها تدوین شده است. اقتصادی که در شرایط دشواری، تهدید و تحریم و کمبودها به اهداف خودش برسد، اقتصاد مقاومتی است.

** به گفته شهید سلیمانی، میزان فرصت‌هایی که در تهدیدات وجود دارد در درون فرصت‌ها نیست به شرطی که نترسیم، نترسید و نترسانیم.

** یکی از راه‌های دقیق شناخت اقتصاد مقاومتی این است که نقطه مقابل آن که همان اقتصاد لیبرالیستی (سرمایه‌داری) را به خوبی بشناسیم.

** اقتصاد مقاومتی به تعبیر مقام معظم رهبری، فراقانونی است و همه باید به دنبال تحقق آن باشند.

** اقتصاد مقاومتی را نباید با اقتصاد ریاضتی مخلوط کرد. اقتصاد مقاومتی اهداف اقتصادی کلان انقلاب اسلامی است یعنی ایجاد رفاه عمومی، پیشرفت اقتصادی و استقلال اقتصادی .

** تحریم‌های خارجی در واقع بستر و بهانه ای ست برای نسبت دادن برخی سوءمدیریت‌ها به آن. این که در کشور مسکن ساخته نمی‌شود، آیا به تحریم‌ها ربطی دارد؟ یک واقعیت درباره تحریم‌ها وجود داشت که به ما نگفتند. دو تحریم وجود دارد. تحریم‌های داخلی و تحریم‌های خارجیکه نوع داخلی آن از تحریم‌های خارجی بسیار خطرناک‌تر و آسیب‌زننده‌تر است.

** پیاده شدن و اجرا شدن تحریم‌های داخلی است که سبب اثربخشی تحریم‌های خارجی می‌شود.

** اثر تحریم‌های خارجی به تنهایی نمی‌تواند تا اندازه‌ای باشد که مشکلات کنونی را رقم بزند. اقتصاد ما آن قدر بزرگ و ظرفیت‌های ملی ما آن‌قدر وسیع و باعظمت است که تحریم از خارج نمی‌توانست تا این اندازه اثربخشی داشته باشد.تحریم های داخلی اشکال گوناگونی دارد،مثلِ تحریم مدیران علیه مردم، تحریم دولت علیه تولید‌کنندگان، تحریم بانک‌ها علیه تولیدکنندگان و …اینها  از جمله تحریم‌های داخلی خطرناکی است که تأثیر آن از تحریم‌های خارجی بسیار بیشتر است.

** ناکارآمدی مدیران ناکارآمد و فاسد سبب رقم خوردن اتفاقاتی می‌شود که گرفتاری‌های فراوانی را برای مردم رقم می‌زند.

** وقتی دولتی نگاهش کاملا غربی باشد و تمایل زیادی به ارتباط با غرب داشته باشد، وضعیت فعلی کشور رقم می‌خورد. به همین دلیل است که نظام تصمیم گرفت در سطح دیگری به دنبال پیگیری ارتباطات اقتصادی با شرق باشد.

** غربی‌ها بدنبال ترکمانچای‌سازی از قرارداد ایران و چین هستند. در حالی که غربی‌ها خودشان بزرگ‌ترین قرارداد اقتصادی را با چینی‌ها امضا کردند و جشن بزرگی گرفتند و آن را «دگرگونی بزرگ اقتصادی» نامیدند. چطور است که تفاهمنامه با چین برای ما گونی است برای آمریکا دگرگونی؟؟؟!!!

** کل ارتباط اقتصادی ایران با چین در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار بوده است اما آمریکایی‌ها در یک سال بیش از ۵۵۰ میلیارد دلار ارتباط اقتصادی با چین داشته‌اند که البته ۴۷۰ میلیارد دلار آن واردات از چین بوده است.

** متأسفانه برخی اکنون به این قرارداد‌ که سطح سرمایه‌گذاری خارجی را در کشورمان به بالاترین حد خود می‌رساند، حمله‌ور شده و با انگیزه‌های عمدتا سیاسی بدنبال وارونه جلوه‌دادن ثمرات این قرارداد هستند.

** ما اکنون بیش از تحریم‌های خارجی، با نوعی از تحریم‌ مواجهیم که بانک‌ها بر علیه تولیدکنندگان ما به راه انداخته‌اند. سال گذشته هفت میلیون قطعه سکه را پیش فروش کردند. یعنی حدود ۵۷ تن سکه و طلا را پیش فروش کردند. واقعا این سکه‌ها را چه کسانی خریداری کردند؟ بانک‌ها این سکه‌ها را خریدند. بانک‌هایی که از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی که از محل سپرده‌های مردمی در سال گذشته تسهیلات دادند فقط ۲۰ هزار میلیارد تومان آن را صرف پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان کردند و مابقی آن را صرف خریدهایی کردند که بازار را متلاطم کرد.

** بانک‌ها مسؤول بخش بزرگی از نابسامانی اخیر اقتصادی در کشور هستند.

** دخالت بخش‌های اقتصادی وابسته به دولت در اقتصاد، سبب شد تا این مشکلات ابعاد بحرانی به خود بگیرد.

** به گفته رییس جمهور دلیل اصلی افزایش قیمت ارز، بسته بودن مرزها بدلیل کرونا در اسفند و فروردین و اردیبهشت گذشته بوده و بخش دیگری از آن نیز بدلیل عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور است. اما دلایل دیگری نیز وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *